O granty ve výši až 140.000 Kč mohou obce, školy, spolky a další organizace žádat od 30. srpna do 31. října. Mezi úspěšné projekty se rozdělí celkem 1.400.000 Kč.

Z grantového programu Zelené oázy mohou obce, školy nebo další instituce financovat například nákup sazenic, potřebného materiálu, jako je nářadí, kůly nebo pletivo, dále odborné poradenství nebo přípravu a tisk výukových a propagačních materiálů. Chceme, aby projekty pomohly v co největší míře propojit obyvatele obce nebo města. Taková společná aktivita totiž může být vynikajícím nástrojem, jak lidi učit zodpovědnosti k místu, ve kterém sami žijí.

„Byli jsme nesmírně potěšeni zájmem veřejnosti aktivně se podílet na kultivaci svého okolí a vytváření lepších podmínek pro život ve městě a obcích. Vybírat z více než dvou set projektů ty nejlepší byl pro nás závazek. O to víc nás těší úroveň realizace jednotlivých podpořených grantových projektů a zároveň potvrzuje správnost našeho rozhodnutí zahájit tento program. Prvním ročníkem jsme nastavili laťku hodně vysoko a jsme přesvědčeni, že i druhý ročník bude velice úspěšný.

Kristína Félová, generální ředitelka společnosti MOL Česká republika

„Každé i jakkoliv malé opatření, které vrací zeleň nebo zadržuje vodu v urbanizovaném prostoru, pomáhá snižovat negativní dopady klimatických změn. Například ochlazovat okolí za letních veder nebo zpomalovat odtok za přívalových dešťů a zadrženou vodu hospodárně využívat. Je potřeba, aby se česká města a obce na změny klimatu postupně připravovala a adaptovala.“
Miroslav Kundrata, ředitel Nadace Partnerství

Grantový program Zelené oázy vyhlašuje Nadace Partnerství a společnost MOL.

ZO_logolink_bez-textu-01-(2).png