Adéla Mráčková
PR manažerka projektů zaměřených na stromy a vodu
Údolní 33 | 602 00 Brno | Česká republika
tel.: (+420) 515 903 123 | gsm: (+420) 721 468 231
adela.mrackova@nap.cz

Díky podpoře běžců přibyla do krajiny nová ovocná občerstvovací místa

Celkem 758 českých i zahraničních běžců závodů RunCzech přispělo na podzimní výsadbu stromů, a tak jsme mohli vysadit více než dvě stovky nových stromů. Děkujeme!
Na šesti místech republiky s pomocí dobrovolníků přibyly jabloně, třešně, hrušně, višně, slivoně, ořešáky, jedlé jeřáby a další ovocné stromy, které kromě kyslíku, stínu a vzdušné vlhkosti poskytnou lidem také své chutné plody k občerstvení. Podzimní výsadby se letos uskutečnily v Lešné (Zlínský kraj), Liptále (Zlínský kraj), Velkém Týnci (Olomoucký kraj), Obrubcích (Středočeský kraj), Velkých Popovicích (Středočeský kraj) a Rosicích u Brna (Jihomoravský kraj).

Charitativní projekt Běžím pro stromy funguje ve spolupráci se společností RunCzech již dvanáctým rokem a v současné chvíli probíhají registrace na běžeckou sezónu 2017. V rámci online registrace na jednotlivé závody v Praze můžete dobrovolně přispět 250 korun na výsadbu stromů. U regionálních běhů v Českých Budějovicích, Olomouci, Karlových Varech a Ústí nad Labem částka pro stromy činí 100 korun. Organizátoři z RunCzech pak nashromážděné peníze předají naší nadaci a my je rozdělíme mezi výsadby stromů v místech, kde je obyvatelé chtějí a kde jsou potřeba.