Ve spolupráci s Arboristickou akademií a Státním fondem životního prostředí pořádáme celodenní odborný seminář, jehož tématem je péče o dřeviny a bezpečnost stromů v obcích. Seminář je vhodný především pro zaměstnance obecních úřadů, místních samospráv, neziskových organizací, dále také pro odbornou veřejnost a studenty.

Místo: Vzdělávací centrum Otevřená zahrada (Údolní 33, Brno)
Termín: úterý 18. 4. 2017 (8:30 – 16:30)
Cena: 550 Kč (včetně celodenního občerstvení)
On-line registrace

Dopolední teoretický blok (9:00 – 12:00)
  • Úvodní slovo (Ing. Hana Zuchnická) Funkce stromů ve městech. Jak nám mohou stromy pomoci adaptovat se na důsledky spojené s klimatickou změnou
  • Databáze Stromy pod kontrolou (Ing. Jan Forejt)
  • Finanční vyčíslení různých typů řezů dřevin (Ing. Tomáš Šarapatka) Zjistíte, kolik například stojí výchovný, zdravotní a bezpečnostní řez. Poradíme vám, do čeho se v péči o stromy vyplatí investovat.
  • Výsadbou to nekončí (Ing. Jaroslav Kolařík, Ph.D.) Upozorní na základní problémy při výsadbách stromů ve městech a v následné péči o ně.
  • Život parku po dotaci (Ing. Katarína Ruschková – město Jihlava)
  • Kontrola provedené práce ihned po ošetření stromu (Petr Cejnar, DiS) Rozumět práci arboristů není snadné. Poskytneme vám však základní vodítka, jak poznat, zda arborista odvedl dobře svou práci.

Oběd (12:00 – 13:00)
Odpolední blok v terénu (13:00 – 16:00)
  • Procházka spojená s praktickými ukázkami povýsadbové péče (Ing. Tomáš Šarapatka a Petr Cejnar, DiS.)
  • Provozní bezpečnost dřevin (Ing. Jaroslav Kolařík, Ph.D., Ing. Andrea Szórádová, Ph.D.)

Změna programu vyhrazena.

NPZP_Povinna-publicita_banner-A4_rgb.jpg