Plán mobility je strategický dokument podporující šetrnou dopravu vytvořený pro firmu, business park, nebo instituce typu nemocnice a školy. S plány mobility přišly již v 90. letech velké společnosti v západní Evropě a v současnosti patří mezi základní výstupy programu korporátní odpovědnosti firem. V mnoha zemích je navíc management mobility implementován také do národních politik.

"Podstatou plánů mobility je změna dopravních návyků a zlepšení podmínek pro využívání šetrných forem dopravy. Společnost nebo instituce, která se rozhodne podpořit alternativní způsoby dopravy zaměstnanců do práce, bude nejen odpovědnou společností v očích veřejnosti a zaměstnanců, ale dost pravděpodobně se ji podaří vyřešit problémy s parkováním a dopravní dostupností."

Markéta Fuchsová, projektová manažerka plánů mobility

5 dobrých důvodů, proč mít plán mobility

• Ušetříte – např. za provoz vozového parku nebo za výstavbu a údržbu parkovacích stání.
  • Zlepšíte dostupnost pro zaměstnance, nákladní dopravu i návštěvníky.
  • Zlepšíte bezpečnost, zdraví a kondici zaměstnanců.
  • Zvýšíte spokojenost zaměstnanců (méně stresu během dojíždění, finanční úspory na cestovném, zvýhodněné podmínky pro parkování atd.).
  • Zlepšíte image podniku: vaše společnost je odpovědná vůči životnímu prostředí a okolnímu světu a nabízí zázemí pro alternativní způsoby dopravy.

Nabízíme služby na míru

• Provedeme analýzu stávající situace.
  • Navrhneme konkrétní opatření pro vaši společnost – např. alternativní druhy dopravy pro cestu do zaměstnání.
  • Doporučíme vhodná motivační opatření.
  • Pomůžeme při zavádění opatření do praxe.

Podívejte se, jak pracujeme

Stáhněte si náš nabídkový list

mana.jpg