PROSTORY – průvodce tvorbou a obnovou veřejných prostranství

Základním předpokladem pro skutečně kvalitní proměnu nebo vytvoření nového veřejného prostranství (ať už jde o náměstí, park nebo vnitroblok) je zapojení uživatelů do jeho plánování i samotného vytváření. V této publikaci najdete přehledně popsané zásady a postupy, jak vytvářet veřejná prostranství, s přihlédnutím ke specificky českým podmínkám.

Jsou v ní shrnuty zkušenosti Nadace Partnerství, která dlouhodobě pomáhá zlepšovat veřejná prostranství – tak, aby byla funkční, esteticky přitažlivá a stala se centrem společenského, kulturního i obchodního života v obci.

Věříme, že pro vás všechny, kteří se chystáte veřejné prostory ve svých městech a obcích měnit nebo nově vytvářet, se tato kniha stane praktickým průvodcem.

„Města 21. století potřebují být více udržitelná a orientovaná na lidi. Jsem rád, že Nadace Partnerství je průkopníkem tohoto přístupu v České republice.“
Jan Gehl, dánský architekt a urbanista

„Díky zásadám z této knihy jsme dospěli k ucelené koncepci oživení centra našeho města a postupně tuto vizi naplňujeme. Věřím, že i vám tato kniha bude dobrým průvodcem při probouzení života na náměstích i v ulicích. A při zvyšování jejich přitažlivosti.“
Vítězslav Vondrouš, místostarosta města Holice

„Příručka je skvělým shrnutím mnoha let praktických zkušeností s tvorbou kvalitního veřejného prostoru u nás i ve světě. Postihuje nejnovější trendy uvažování o městě a především dává praktické návody, jak postupovat krok za krokem při realizaci vašeho vysněného projektu přímo ve vašem sousedství. Poutavá učebnice pro úplné začátečníky i pokročilé. První kniha svého druhu u nás, zohledňující specifické domácí podmínky a legislativu.“
Osamu Okamura, architekt, odborný garant časopisu ERA21

Pro Nadaci Partnerství vydala Partnerství, o.p.s.

Dostupnost: Skladem
Celková cena: 350 Kč