První výsledky našich sčítačů v Královéhradeckém kraji

100 tisíc kolařů i chodců vyrazilo během letní sezóny na cyklostezku z Hradce do Kuksu. To je výsledek naměřený sčítači Eco-counter, které Královéhradeckému kraji dodala naše Nadace. Sčítače jsou rozmístěny na Kuksu, ve Smiřicích a v hradeckých Věkoších a bezpečně zaznamenávají počty cyklistů a chodců.

"Nejvíce se jezdí po cyklostezce poblíž krajského města, nejslabší provoz je na Kuksu. V červenci využilo cyklostezku u Věkoš 44 tisíc lidí, na Kuksu jich bylo celkem 25 tisíc." I

Imrich Dioszegi, tiskový mluvčí Královéhradeckého kraje.

Od dubna do listopadu se po cyklostezce u Kuksu projelo či prošlo 97 tisíc lidí, u hradeckých Věkoš to bylo v obou směrech dokonce přes 192 tisíc lidí. Nový úsek Labské stezky vedoucí z Hradce Králové přes Smiřice, Jaroměř-Josefov do Kuksu lidé využívají už od začátku letošního roku, oficiálně byl však otevřen až v polovině letošního května. Investorem stavby, která vyšla na 67,5 milionu korun a velkou část zaplatila finanční podpora z Evropské unie, byla obecně prospěšná společnost Královéhradecká labská, jejímiž zakladateli jsou Královéhradecký kraj, Statutární město Hradec Králové, Město Smiřice, Město Jaroměř a obec Kuks.

Zdroj: http://zpravy.hradeckralove.cz/od-hradce-do-kuksu-dorazilo-po-cyklostezce-uz-100-tisic-kolaru-i-chodcu-15523/

Chcete se o sčítačích dozvědět více?