Vyprávět příběh místa je jako stavět most. Most, po kterém chceme převést našeho návštěvníka až k nám. Aby viděl, pochopil, poznal, naučil se, a aby z toho měl zároveň radost. Turisté a v poslední době obzvláště cykloturisté jsou pro mnohé obce a regiony důležitým prvkem místní ekonomiky. Jak jich tedy právě k vám nalákat co nejvíc? Jak představit váš region tak, aby měli chuť se zase vrátit? Jak efektivně a zároveň s respektem k historii a tradici pracovat s geniem loci?

Naše nadace se fenoménu šetrné turistiky a interpretace místního dědictví věnuje dlouhodobě. Během naší existence jsme podpořili stovky projektů v oblasti šetrné turistiky, díky kterým jsme pomohli rozvoji obcí i měst. Za sebou máme i vlastní úspěšné projekty v této oblasti - namátkou jsou to Moravské vinařské stezky, koordinace rozvoje Labské stezky nebo akce pro veřejnost na cykloturistických trasách. O naše zkušenosti se nyní chceme podělit. Proto jsou tu Živá místa. Ukáží vám několik skvělých příkladů, které vás mohou inspirovat

Časopis Živá místa si můžete prolistovat on-line nebo si jej stáhnout ve formátu pdf

Proč si přečíst Živá místa?

Protože vás budou inspirovat, motivovat, poradí vám. Ukážou vám místa, která vychází vstříc svým obyvatelům. Prostě místa pro lidi.

Výběr z obsahu

• Slavonice: V Graselových stopách
  • Vinařská turistika má barvu zlata a voní po medu
  • Hledači pokladů
  • Rozhovor s viceprezidentem Evropské cyklistické federace
  • Razítko na dobrou službu

Představte svůj projekt

Chcete ostatním starostům představit projekt své obce, na který jste hrdí? Máte nápad, jak náš časopis vylepšit, doplnit nebo obohatit? Máte připomínku či výhradu? Chcete se nás na něco zeptat? Kontaktujte nás prostřednictvím FORMULÁŘE NA WEBU nebo nám NAPIŠTE NA E-MAILOVOU ADRESU.