Co na vás čeká? Hlavním festivalovým místem bude kino Scala. Právě tady si během festivalového čtvrtka a pátku užijete české i zahraniční filmy a s nimi poznáte osobně i jejich tvůrce a protagonisty.

Středobodem doprovodného programu bude areál EKOEXPO, který na tři festivalové dny vyroste na náměstí Svobody. Najdete tu přehlídku nejnovějších trendů a novinek v oblasti elektromobility a šetrné mobility i s ukázkovým vozem TESLA. V EKODÓMU dostanou prostor zajímavé osobnosti festivalu, včetně největší festivalové hvězdy – Staffana Widstranda, jednoho z nejvlivnějších fotografů divoké přírody současnosti.

O čem přemýšlí nejzajímavější environmentální osobnosti současnosti? To se od nich dozvíte osobně na besedách a diskuzích – Bláha, Librová, Hoffman, Musil, Marušinec, Miko a mnoho dalších.

Festival myslí i na školy – v Otevřené zahradě Nadace Partnerství, na náměstí Svobody i na Moravském náměstí v E.ON Energy Trucku na ně čeká zážitkový dopolední program.

Velká soutěž o TESLU

Pokud navštívíte alespoň deset projekcí nebo pořadů, za které získáte deset razítek do festivalových pasů, a zároveň správně odpovíte na doplňující otázku, máte možnost zúčastnit se slosování o víkendový pronájem elektromobilu TESLA. Cenu věnuje společnost Business Lease, s. r. o.

A co je nejlepší? Všechny akce v rámci festivalu jsou zdarma. Stačí se jen zaregistrovat na webových stránkách www.ekofilm.cz.

Pořadatelem festivalu je Ministerstvo životního prostředí, festival organizuje Key promotion s. r. o., Nadace Partnerství a Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity.

Akce se koná pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Bohumila Šimka, primátora statutárního města Brna Ing. Petra Vokřála a rektora Masarykovy univerzity doc. PhDr. Mikuláše Beka, Ph.D.