Pomozte s námi ochraně přírody! Přidejte svůj hlas k naturealert.eu

Podporujeme iniciativu za zachování ochrany přírody, která chce zabránit oslabení konceptu Natura 2000 ze strany Evropské komise.
Krušnohorská rašeliniště nebo rybníky na Třeboňsku, vydry či orchidejové louky. To vše (a mnohem více) u nás pomáhají  chránit evropská pravidla, jež utvářejí soustavu ochrany přírody Natura 2000. Díky nim v Česku přibývají nové přírodní rezervace, lépe pečujeme o hnízdiště ptáků a do naší krajiny se vracejí vzácná zvířata. Evropští komisaři uvažují, že ochranu přírody razantně oslabí. Občané mají možnost se k plánovaným změnám vyjádřit. Jde to jednoduše (a v češtině) na webu naturealert.eu.

Iniciativu za zachování ochrany přírody v Česku zaštiťuje asociace Zelený kruh. Aktivně se na ní podílí i naše Nadace Partnerství a další organizace jako Česká společnost ornitologická, Hnutí DUHA, Beleco, Arnika nebo ČSOP. Na budoucnosti Natury 2000 závisí i takové věci, jako je kácení lipové aleje u pardubického zámku či střílení vlků na česko-slovenském pomezí.

Podpořte přírodu a její ochranu!