Děti v Tuklatech namalovaly pro obyvatele lavičky

Na škole v Tuklatech je co slavit. Během jediného roku proměnili svou zahradu v příjemný přírodní i hravý prostor, který navíc zpřístupní veřejnosti. Slavnostně jej otevřou v pondělí 24. června. V programu Škola pro udržitelný život se škole podařilo získat finanční podporu a rozmístit na zahradě 10 laviček, které namalovaly samotné děti.

Zaci-maluji-lavicky-podle-vlastniho-navrhu-(1).JPG

Základní škola v Tuklatech připravila na pondělí 24. června od 15 hodin zajímavý program: Návštěvníci si budou moci prohlédnout zahradu, která se během letošního roku změnila k nepoznání. Žáci poukážou na největší novinky a slavnostně předají zahradu obyvatelům k užívání. Poté si mohou všichni prohlédnout školu a popovídat si s paní ředitelkou. Sportovci si můžou zahrát stolní tenis, malou kopanou, basketbal nebo si zaskákat na trampolíně. Účast přislíbil také starosta Petr Jenšovský, zástupci Ministerstva životního prostředí a programu Škola pro udržitelný život.

Akce je vyvrcholením několika celoročních projektů. V programu Škola pro udržitelný život pomáháme školám spolupracovat na pozitivních změnách s žáky a partnery z okolí, takže nás velmi těší každá škola, která se do takové spolupráce pustí naplno, jako je tomu právě v Tuklatech.