Kolem jezírka, podél silnice i na náměstí

… tam všude úspěšně probíhají projekty škol podpořených v letošním roce.  V Duchcově stihli vybudovat hmatový chodníček a na stavbu dalších prvků k poznávání přírody všemi smysly se chystají.  V Hranicích u Aše žáci perfektně připravili prostor k výsadbě a zabudování laviček. V Lukavici se žáci učí o důležitosti pitného režimu pro člověka i ostatní živočichy a instalují pítka na školní zahradu.

Žáci odstraňují náletové keře, aby mohlo vzniknout místo setkávání

Studenti integrované střední školy v Mladé Boleslavi usilují o lepší možnost třídění v blízkosti školy a informují o tématu své okolí. V Teplicích nad Metují roste odpočinkový altán, v Lobodicích jezírko, v Tuklatech se připravují na malování laviček.

Výstava žákovských návrhů na malované lavičky

Jezírko je vykopané, už je jen naplnit

Želiváci už svůj projekt stihli dokončit. S bohatou účastí místních spolků a obyvatel uspořádali rozmanité vánoční dílny a rozsvěcení vánočního stromu v centru obce. Vše doprovodil kulturní program pro děti i dospělé a vznikla tak tradice, která bude pokračovat i v následujících letech.

Vánoční dílna – vyráběly děti i dospělí