Žáci pomáhají své obci – podle svých návrhů

Možnost netradiční výuky i odpočinku poskytne Teplickým od června nový altán s upraveným okolím, který vybudovali studenti a učitelé hotelové školy. Celoroční práce žáků završilo dnešní slavnostní otevření obnoveného místa. Finanční podporu se škole podařilo získat díky Škole pro udržitelný život. Dřevěný altán s lavicemi a stolem bude sloužit škole při netradiční výuce a návštěvníkům Teplických skal pro odpočinek. Při plánování i samotné práci na altánu navíc žáci získali důležité zkušenosti do života.

„Na začátku všeho stál podnět žáků. Společně navrhli, co by rádi v obci zlepšili, své nápady konzultovali s učiteli, obyvateli i vedením města. Nakonec společný návrh také zrealizovali. Teď už můžou všichni slavit,“ uvádí Zuzana Eliška Veselá, koordinátorka programu Škola pro udržitelný život. „Žáci se při projektu zároveň podílejí na opravdové změně a učí se mnoha důležitým dovednostem. Proto jsme vděční společnosti Toyota Motor Czech, která každoročně tyto žákovské projekty podporuje,“ dodává Veselá.

Zaci-osazeli-okoli-altanu-kvetinami.jpgPrace-v-plnem-proudu.jpg

Střední škola hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují uspořádala dnes slavnostní i pracovně laděný den pro žáky i veřejnost. Už od rána na něm žáci dosazovali kolem altánu poslední rostliny, uklízeli okolí a účastnili se her a činností, které pro ně připravili učitelé. Od 10.30 proběhlo slavnostní otevření prostoru s úvodním slovem ředitelky, představením toho, co se žákům podařilo vybudovat a hudebním vystoupením. Nechybělo občerstvení.