13.8.2018

Úspory v neziskových organizacích nebo plošné škrtání dotací?

Neziskové organizace hrají v demokratické společnosti nezastupitelnou roli. Věnují se oblastem, které stát sám řešit neumí. Snížení prostředků, které do sektoru plynou, by mělo výrazný dopad na život naší společnosti. Připojujeme se ke společnému komuniké neziskových organizací, které nesouhlasí s nekoncepčním snižováním prostředků ze státního rozpočtu.

19.7.2018

Zmapovali jsme již 1918 Stromů svobody

Více než 1918 Stromů svobody vysazených nejen v „osmičkových“ letech se podařilo zmapovat Nadaci Partnerství. Číslo symbolicky odkazuje k narozeninám nezávislého Československa. Hledání dalších stromů pokračuje, stejně tak jako výsadba nových stromů na podzim tohoto roku.

3.7.2018

​Vítězem ankety Cyklobarometr 2018 jsou Otrokovice

Které město je pro cyklisty nejpříjemnější? Podle 1800 zapojených soutěžících kampaně Do práce na kole jsou to letos Otrokovice. V anketě, kterou jsme společně se sdružením Auto*Mat uspořádali letos již potřetí, přeskočily druhé Pardubice a třetí Hradec Králové. Ten v loňských ročnících zvítězil.

26.7.2018

Jaký byl rok 2017 v Nadaci Partnerství? Podívejte se do naší výroční zprávy.

Chcete vědět, co vše se nám za rok 2017 povedlo? Koho jsme podpořili, jaké projekty jsme nastartovali? Podívejte se na naši výroční zprávu.

Granty na výsadbu stromů 2018

Příjemce | nestátní neziskové organizace, obce, příspěvkové organizace

2.8.2018

Arboristé pomáhají zachránit Stromy svobody

Nadace Partnerství ve spolupráci s osmnáctkou arboristů sponzorsky ošetřuje Stromy svobody.

2.8.2018

Zelené střechy v Otevřené zahradě pomáhájí zvládat horka

Nadace Partnerství od roku 2016 monitoruje vliv zelené střechy na teploty v Otevřené zahradě. Výsledky měření ukazují, kudy se mohou ubírat plány měst na boj s vedry.

Opět můžete rozhodnout, kde vyrostou stromy místo letáků

Až do 20. srpna může veřejnost v internetovém hlasování Stromy místo letáků určit, kde budou vysazeny nové stromy.