Žijeme v době, kdy na vlastní kůži zažíváme dopady změn klimatu. Trápí nás dlouhá období sucha, vlny veder i přívalové srážky. Města se přehřívají, řeky a krajina vysychají. I přes veškerou snahu o omezení emisí skleníkových plynů bude nezbytné naše města, obce i krajinu na změněné podnebí připravit – adaptovat.

Co je Adapterra?

Program Adapterra Nadace Partnerství pomáhá zajistit, aby přibývalo stromů v krajině i ve městech, aby více domů mělo zelené střechy nebo aby se voda vrátila do naší krajiny. Zkrátka aby se dobrá adaptační opatření stala v Česku běžnou praxí.

Klima se mění, nenechme se zaskočit

V Nadaci Partnerství hledáme ty nejefektivnější způsoby, které nám pomohou snést letní vedra ve městech a zadržet v krajině vodu.

• Pomáháme městům, obcím a aktivním lidem sázet stromy a pečovat o ně
  • Snažíme se, aby se naše domy a ulice nepřehřívaly. Snažíme se nasměrovat městské investice tak, aby se našlo víc peněz na chytrá řešení, která zajistí, aby naše města nepálila
  • Dlouhodobě a cíleně sbíráme informace a příklady úspěšných projektů, které již fungují v Česku i zahraničí. Inspirujeme a snažíme se nadchnout odborníky, politiky i každého z vás
  • Začali jsme u sebe. Vybudovali jsme areál Otevřené zahrady, kde nové technologie testujeme v praxi a kam se každý může přijít podívat, jak fungují