Brňané dojeli do cíle 10. ročníku Do práce na kole

Mají v nohách půl milionu kilometrů a ušetřili životnímu prostředí 67 tun CO2.
Jubilejní 10. ročník květnové výzvy Do práce na kole dospěl k cíli. V Brně, kde kampaň koordinuje Nadace Partnerství, se zapojilo 2 350 účastníků ze 440 firem, kteří našlapali, naběhali a nachodili přes 516,5 tisíc kilometrů. Navzdory „nejisté sezóně“ spojené s regulacemi od letošního března.

„Nejvíce nám po pomalejším rozjezdu v březnu pomohlo, že lidé s velkým pozitivním ohlasem reagovali na nové možnosti zapisovat cesty i mimo práci nebo domácí cvičení. Ačkoli účastníků je ve finále méně než v předchozím ročníku, registrujeme zároveň i nové účastníky, co do výzvy šli letos poprvé. Vzhledem ke všem okolnostem si všech letošních účastníků obzvláště vážíme a děkujeme jim, naše lokální partnery zapojené do akcí na triko nevyjímaje,“ shrnuje koordinátorka brněnské kampaně Hana Rárová.

Celkově se do výzvy Do práce na kole 2020 celorepublikově zapojilo téměř 16 000 účastníků z padesátky pořadatelských měst a dohromady vykázali 3,8 milionů kilometrů.

Finalni_cisla_2020.png

Vyvrcholením kampaně bude závěrečný večírek v Otevřené zahradě Nadace Partnerství 18. června od 17 hodin.

Vedle vyhlášení kompletních výsledků a tomboly s hlavní cenou nového kola od Cyklospecialit, bude součástí večírku i vyhlášení brněnského Cyklozaměstnavatele. Kampaň chce totiž povzbudit nejen zaměstnance, ale také zaměstnavatele a odměnit ty firmy, které investují a poskytují lepší podmínky pro cyklisty či běžce. Toto ocenění získala například firma Thermofisher Scientific, která letos do výzvy namotivovala rekordních 275 zaměstnanců.

„Podpora cyklodopravy je nedílnou součástí naší environmentální politiky a rezonuje s naší misí – Dělat svět zdravějším, čistším a bezpečnějším,”říká Renáta Millerová, HR firmy ThermoFisher Scientific.

Cílem výzvy Do práce na kole je motivovat co nejvíce lidí, aby jako dopravní prostředek po městě používali kolo nebo jakoukoli bezmotorovou formu dopravy.

Vedle radosti z pohybu mohou lidé pomoci zlepšovat i cyklistickou infrastrukturu díky anonymním datům o svých cestách a tím vytvořit přidanou hodnotu životu ve svém městě. Výzvu Do práce na kole 2020 finančně podpořil Magistrát města Brna, Městská část Brno Střed a Thermofisher Scientific.