Pomoc pro národní park

SOS České Švýcarsko

Na úpatí Pravčické brány hoří. Pomozte nám s obnovou národního parku, aby se do něj mohli vrátit lidé i příroda. Darujte pro českou krajinu.

Pomáhejte
Foto: ČTK

Co se děje

České Švýcarsko je v plamenech. Požár vyhání lidi z domovů, vzácné čápy, výry a orly z hnízd i další zvířata ze svého přirozeného prostředí. Domy v Hřensku, Mezné a Janově se hroutí. Živel spolykal hektary lesa, který léta vysychal.

Pomozte nám s obnovou druhého nejmenšího českého národního parku, který je ale šíří svého přírodního bohatství obrovský. Darujte bezpečně a nyní prostřednictvím Darujme.

Požár České Švýcarsko pomáhejte Nadace Partnerství
Zdroj fotografie: HZS ČR

Kam vaše pomoc směřuje

Nadace Partnerství vybrané finance zašle přímo Národnímu parku České Švýcarsko. Se správou parku spolupracujeme více jak dekádu. Naše sčítače pěších a cyklistů pomohly nastartovat udržitelný rozvoj turistického ruchu v regionu. Projet se můžete také populární Labskou stezkou, kterou spravuje obecně prospěšná společnost Partnerství, a to přes nejnižší bod ČR v aktuálně nejvíce ohroženém Hřensku.

Darujte nyní

Na místě zasahuje přes 400 hasičů.
Požár České Švýcarsko pomáhejte Nadace Partnerství
Zdroj fotografie: HZS ČR

Požár je přeci pro les přirozený…

Oheň může být dobrý sluha, ale i zlý pán. Nechceme zbytečně zasahovat tam, kde si příroda pomůže sama, nebudeme sázet stromy nebo odklízet dřevo v bezzsáhových zónách parku. Tak zvaný divoký oheň, který ale aktuálně pozorujeme v Českém Švýcarsku, ohrožuje lidské životy, majetek, ničí turistické cíle a akutně hrozí šířením do dalších lokalit. Tento požár je důsledkem dlouhodobého sucha a zvyšujících se teplot v důsledku změny klimatu. V našich lesích bude bohužel do budoucna hořet stále častěji.

Proto Nadace Partnerství dlouhodobě podporuje projekty, které pomáhají extrémy počasí lépe zvládat a adaptovat se na ně. Váš dar tak přispěje k podpoře přírodního bohatství a udržitelného cestovního ruchu Českého Švýcarska.

Darujte

Jedná se o největší požár na území parku.

Proč pomáhat s námi

Nadace Partnerství je největší česká ekologická nadace. Již 30 let pomáháme lidem a přírodě. Díky vašim darům jsme již mohli podpořit obnovu Tater po ničivém větru v roce 2004. Letos jsme spolu s Člověkem v tísni investovali přes 16 milionů korun na obnovu zahrad a stromů zdevastovaných jihomoravským tornádem.

500 Kč

Obnova turistického značení

Aby lidé našli cestu zpět k přírodě.

Kontaktní osoba

Nastavení