Nejde o výkony, ale o nastavení změny chování a dopravování udržitelně. Výzva přispěla ke zlepšení ovzduší v Brně a okolí ušetřením 110 tun kg emisí CO2,“ shrnuje koordinátorka brněnské výzvy Jitka Jirků z obecně prospěšné společnosti Partnerství. Vyvrcholením výzvy byl závěrečný večírek v Otevřené zahradě Nadace Partnerství 15. června. Vítězem se nestal ten, kdo najel nejvíce kilometrů, ale každý, kdo překonal sám sebe a zkusil alespoň trochu změnit své stereotypy v dopravování.

Vedle vyhlášení výsledků jednotlivých kategorií a tomboly s hlavní cenou – městské kolo Herka od firmy Cyklospeciality – získal CEITEC VUT ocenění brněnského Cyklozaměstnavatele. Součástí výzvy bylo i zapojení zaměstnavatelů, kteří poskytují vhodné podmínky pro cyklisty dojíždějící do práce na kole.

Vítězka kola, o které se losovalo v tombole.

Cenu: certifikaci Cyklozaměstnavatel předala zástupkyně loňského vítěze a stálého partnera výzvy Thermo Fisher Scientific Lucie Entlerová, která dodala: „I u nás se letos trhaly rekordy, výzvy se zúčastnilo o 100 zaměstnanců více než v loňském roce a byla znát velká soutěživost mezi týmy.“

Výsledky letošní výzvy Do práce na kole:

Cílem výzvy Do práce na kole je motivovat co nejvíce lidí, aby jako dopravní prostředek po městě používali kolo nebo jakoukoli bezmotorovou formu dopravy. Vedle radosti z pohybu mohou účastníci pomoci zlepšovat i cyklistickou infrastrukturu díky anonymním datům o svých cestách a tím vytvořit přidanou hodnotu života ve svém městě. Generálním partnerem Do práce na kole Brno 2022 byl Magistrát města Brna pod záštitou primátorky Markéty Vaňkové.

Více fotek naleznete zde.