Cyklisté vítáni

Při cestování na kole je dobré vědět o ubytování a dalších zařízeních, kde bude skvěle postaráno nejen o vás, ale i o vaše kolo. Proto Nadace Partnerství koordinuje certifikaci Cyklisté vítáni. Podle zeleno-bílého loga s usmívajícím se kolem na první pohled poznáte, kam zamířit.

#cyklistevitani
Hledám ubytování se zázemím pro cyklisty

O čem jsou Cyklisté vítáni

Cyklisté vítáni je celonárodní certifikační systém, který z pohledu cyklistů prověřuje nabídku a vybavenost stravovacích a ubytovacích služeb, kempů a turistických cílů. Certifikace obsahuje standardy srovnatelné se systémy, které můžete znát z jiných evropských zemí, například Bett & Bike v Německu nebo RADfreundliche Betriebe v Rakousku.

Pro koho je certifikace Cyklisté vítáni?

Certifikace Cyklisté vítáni ukazuje všem cykloturistům, že na takto označeném místě bude dobře postaráno nejen o ně, ale i o jejich kolo. Snadno tak najdou kvalitní ubytování s místem pro stání i opravu kol, restaurace s nabídkou vhodnou pro cyklisty a informovaný personál, který poradí třeba s výběrem výletní trasy.

Hledám ubytování se zázemím pro cyklisty

Víte to? V databázi máme kolem 1 000 perfektních zařízení.

Jak můžu získat certifikaci

Každé zařízení, které chce získat značku Cyklisté vítáni, musí splňovat určité podmínky. Turistická zařízení, která projdou certifikací, jsou označena zelenobílou známkou s usmívajícím se kolem: na první pohled tak je zřejmé, že nabízejí kvalitní služby pro cyklisty.

Certifikace zároveň slouží ke zviditelnění zařízení. Sdružujeme více než tisíc objektů po celé České republice, které pravidelně kontrolujeme a udržujeme tak aktuální databázi, ze které mohou cykloturisté vybírat při plánování výletů či dovolené.

Chci získat certifikaci

Víte to? Kvalitu služeb garantujeme už od roku 2005.

Kdo se o projekt stará

Dominika Bäuchelová