Do práce na kole v Brně

Nadace Partnerství každoročně připravuje výzvu pro všechny brněnské zaměstnance i studenty, aby se dopravovali do práce bezmotorově. Pojďte s námi také na měsíc odložit auto!

#dopracenakole
Budu jezdit do práce na kole

O čem je bezmotorová výzva

Cílem Do práce na kole je motivovat co nejvíce lidí, aby jako dopravní prostředek po městě používali jízdní kolo, koloběžku nebo jakoukoli bezmotorovou formu dopravy včetně běhu a chůze.

Pro koho je Do práce na kole

Výzva je určena pro jednotlivce a celé firmy. Lidé se mohou zapojit samostatně, ale lépe když sestaví svůj vlastní tým, se kterým se budou během května bezmotorově dopravovat do práce.

Pro firmy je výzva skvělým teambuildingem, do kterého se mohou zapojit všichni zaměstnanci a pro který firmy získá soutěžní platformu, propagační materiály, vlastní vnitrofiremní soutěž a další.

Chci vědět více o výzvě

Víte to? Do práce na kole jezdí i trojnásobný cyklistický mistr Ján Svorada.

Jak se cítí cyklisté?

Vedle výzvy Do práce na kole pořádá Nadace Partnerství také každoroční vyhodnocení toho, jak cyklististé vnímají dopravu po městě. Náš Cyklobarometr vychází z podobně zaměřeného ,Klimatestu, který pravidelně probíhá v Německu.

Jeho cílem je zjistit, jak se vlastně cyklisté ve městech cítí. V Německu se do podobné ankety zapojuje každé dva roky více jak sto tisíc respondentů, kteří hodnotí téměř pět set tamních municipalit. Trendy ve vnímání cyklistiky v jednotlivých městech jsou pro místní politiky důležitou zpětnou vazbou.

Česká města dlouhodobě nejvíce pálí nastavení semaforů pro potřeby cyklistů, zimní údržba cyklostezek a jejich značení při stavbách a rekonstrukcích a také krádeže bicyklů a nedostatek vybavení pro uzamčení či uschování kol.

Chci vědět více o cyklobaromertu

Víte to? Vítězné město od nás dostane zdarma sčítač cyklistů a pěších.

Kdo se o projekt stará

Michal Šindelář