Okurková sezóna pro firemní teambuilding? Kdepak!

V letošním ročníku jsme zaznamenali v Brně nevídaný zájem a to především z firem.

Brněnské firmy a instituce získávají zapojením svých zaměstnanců hravý teambuilding, podpoří zdraví a vytrvalost, přispějí snížení emisí i pocitu sounáležitosti s myšlenkou bezmotorové dopravy. Letos bude účastníci opět bez problémů zapisovat aktivity při práci z domova, jako rekreační jízdy nebo vycházky,říká Hana Rárová, brněnská koordinátorka z Nadace Partnerství.

Kdy bude Brno skutečné cykloměsto?

Iniciativa má za cíl dlouhodobou osvětu a změnu dopravního chování. Anonymizovaná data z cest účastníků využívá brněnský magistrát ve spolupráci s naší dceřinou společností Partnerství, o. p. s., při plánování cyklostezek a bezpečné infrastruktury.

Brno se totiž dlouhodobě umisťuje na spodních příčkách ankety Cykloměsto roku. Kritika od cyklistů i pěších míří na relativně řídkou síť cyklostezek, cyklopruhů a málo bezpečnou infrastrukturu pro kola i chodce.

Kampaní Do práce na kole i osvětou šetrné dopravy chceme Brnu pomoci slabinu obrátit ve výhodu. Zaměstnanci magistrátu moravské metropole se letos aktivně zapojují do výzvy a jezdit na bicyklu bude na radnici i primátorka Markéta Vaňková, která nad celou akcí převzala záštitu.

Registrace jsou otevřeny do 7. května. Šlápnout do toho ale můžete už od 1.  5. až do konce měsíce. Nohám můžete nechat odpočinout na závěrečném večírku v Otevřené zahradě. Těšíme se ve středu 16. 6. od 17 hodin. Vedle vyhlášení vítězů nebude chybět losovaná tombola a grilování.