Rekord ve sledovanosti i výtěžku

Podpora diváků České televize umožní v grantovém programu Sázíme budoucnost rozdělit na podzimní výsadby stromů rekordně vysokou částku. Je to pro nás povzbudivým potvrzením, že i v této nelehké době má veřejnost zájem o kvalitu svého životního prostředí a ochranu klimatukomentuje úspěch pořadu ředitel strategického rozvoje Nadace Partnerství Miroslav Kundrata.

Charitativní vydání Zázraků přírody, kdy diváci mohli prostřednictvím DMS přispět na vysazení nového stromu, bylo nejsledovanějším sobotním pořadem. Pořad sledovalo 1,26 milionů diváků starších 15 let. To je bezmála dvojnásobek oproti souběžně vysílaným Pirátům z Karibiku.

Věříme, že k této výzvě se přidají i zástupci firemního sektoru, u kterého jsou často dopady na životné prostředí veliké. Chceme zapojit do ochrany životního prostředí ale také širokou veřejnost, každého občana České republiky. Jedině tak se změní nastavení veřejného i soukromého sektoru a dosáhneme očekávaný efekt dodává Lucia Štefánková z Nadace Tipsport, která se stala novým generálním partnerem inciativy.

PODPOŘTE STROMY ZASLÁNÍM SMS VE TVARU "DMS STROM 90" NA 87 777.

Výzva se týká všech obcí, které dokážou zajistit vhodný pozemek pro výsadbu aleje o zhruba sto stromech a dokážou jim poté zajistit i následnou péči. A také mají elán zapojit místní komunitu.