Víno z blízka

Vinařskou turistiku podporujeme i přímo v Brně, v metropoli vinařské jižní Moravy. Do naší Otevřené zahrady zveme každé dva týdny nejlepší moravské vinaře.

#vinozblizka
Chci poznat moravská vína z blízka

O čem je Víno z blízka

Festival Víno z blízka má dvě části. V létě pořádáme degustace pod širou oblohou v Otevřené zahradě. V zimě vinaře představujeme v brněnských restauracích, vinárnách nebo přímo na hradě Špilberk. Vybíráme vždy vinaře z jedné obce či regionu, členy vinařského spolku nebo významné osobnosti současného vinařství.

Pro koho je festival Víno z blízka?

Degustace Víno z blízka jsou určené všem, kdo chtějí poznat moravské vinaře, ochutnat jejich vína a třeba se i dozvědět něco o tom, jak víno vzniká a jak vypadá vinařova práce. Ať už jste znalci vín, nebo jen chcete poznat a ochutnat, co vinorodá Morava nabízí, budete tu správně.

Přijďte si užít příjemný letní večer s přáteli, rodinou nebo jen tak sami.

Chci poznat moravská vína z blízka

Víte to? Během sezóny do Brna přivedeme 60 vinařů.

Jak to všechno začalo

Po úspěchu Festlivalu otevřených sklepů jsme chtěli navázat podobnou vinařskou akcí v Brně. Cílem bylo oživit vinařskou tradici města a ukázat jej jako metropoli vinařské jižní Moravy a bránu do vinařského regionu. V roce 2012 tak vznikl festival Víno z blízka.

V létě pořádáme degustace pod širým nebem v Otevřené zahradě v centru Brna. Každý druhý týden od května do září se tak návštěvníci mohou potkávat s vinaři a ochutnávat jejich vína v řízených i volných degustacích.

Nezahálíme ani v zimě a pořádáme degustační a nákupní sobotu. Návštěvníci se za vinaři vydávají do restaurací a vináren v centru Brna a na hrad Špilberk.

Chci vědět víc o Festivalu otevřených sklepů

Víte to? V Brně jsme představili a ocenili 11 vinařských osobností.

Kdo se o projekt stará

Juraj Flamik