Cyklistika v CZ-PL příhraničí

Nadace Partnerství byla jedním z partnerů projektu „Koncepce rozvoje přeshraniční cykloturistiky v polsko-českém příhraničí“

Více o Cyklo projektu

O čem je projekt

Tříletý projekt plánovaný na období 2/2017 – 7/2019 měl za cíl sjednotit polské a české metodiky v oblasti dálkové a terénní cykloturistiky a in-line bruslení. A to z hlediska přístupů k technickému provedení a parametrů, značení, služeb, propagace a marketingu.

Co se povedlo

V návaznosti na předchozí lokální přeshraniční projekty došlo k inventarizaci politik, metodik a strategií na obou stranách podél celé hranice. Hlavně však se projekt zaměřil na budoucí řešení a sjednocení přístupů, například i na propojení konkrétních dálkových cyklotras, na stejné přístupy a vytipování  vhodných lokalit pro budování a klasifikaci bike resortů a in-line produktu. A také na podporu, zviditelnění a zahájení implementace řešení tohoto šetrného a zdravého druhu rozvoje cestovního ruchu, který se velmi hodí pro oživení příhraničních oblastí.

Vedoucím partnerem je Institut regionálního rozvoje ve Wroclavi, zapojeno je dalších 5 polských a 4 čeští partneři, kteří dohromady zastupují všechny kraje podél celé česko-polské hranice.

Více o výstupech projektu

Kdo se o projekt stará

Luboš Kala

Ředitel Partnerství, o. p. s.

Partneři projektu

Partneři Cyklo projekt