Vaše dotazy posílejte na

Grantys - technická asistence

Radim Cenek

Výsledky IV. výzvy

Číslo výzvy k předkládání žádostí: 4. výzva (73-BG)

Prioritní oblasti: Poskytování sociálních služeb, Problematika životního prostředí
Datum vyhlášení výzvy: 5. dubna 2013
Datum ukončení příjmu žádostí: 7. června 2013
Kompletní zpráva ke IV. výzvě ke stažení

Rychlá navigace

Statistické informace o výzvě

Podpořené projekty

Prioritní oblast Poskytování sociálních služeb

• 73-BG-007Občanské sdružení Vzájemné soužitíJak z toho ven?
  • 73-BG-020Občanské sdružení NA CESTĚ, Cesty k rozvoji a růstu
  • 73-BG-022, Darmoděj o.s., Napříč regiony
  • 73-BG-023Občanské sdružení ROMODROMZ ghetta na dobrou adresu
  • 73-BG-043Charita OstravaBezpečné místo pro děti a mládež

Prioritní oblast Problematika životního prostředí

• 73-BG-057Vzdělávací a informační středisko Bílé Karpaty o.p.s., Interpretace místního dědictví v CHKO Bílé Karpaty
  • 73-BG-058ČSOP Salamandr,  Lidé pro přírodu Beskyd
  • 73-BG-067Frank Bold SocietyPodporou aktivního občanství k ochraně životního prostředí
  • 73-BG-074, Síť ekologických poradenRozvoj distančního vzdělávání ekoporadců
  • 73-BG-079Líska - občanské sdružení pro environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu ve Zlínském kraji
    POCTIVĚ VYROBENÉ - podpora udržitelné místní ekonomiky ve Zlínském kraji

Seznam všech přijatých žádostí 4. výzvy BG FNNO (žádosti jsou řazeny abecedně podle názvu žadatele)

Statistické informace o výzvě

Prioritní oblast Poskytování sociálních služeb Problematika životního prostředí
Počet přijatých žádostí 53 27
Počet žádostí, které nesplnily formální požadavky a kritéria oprávněnosti 11 7
Počet hodnocených žádostí 42 20
Počet schválených žádostí 5 5
Celkem schváleno 5 409 000 Kč 5 827 000 Kč

Podpořené projekty

Registrační číslo: 73-BG-007
Žadatel – název organizace: Občanské sdružení Vzájemné soužití
Název sub-projektu: Jak z toho ven?
Schválená částka: 1 157 529 Kč
Anotace sub-projektu:
Sub-projektem Jak z toho ven? se různými formami snažíme o zvyšování právního povědomí obyvatel Ostravy a okolí. Prostřednictvím poskytování odborného sociálního a právního poradenství v oblastech problémů s bydlením, zadlužeností nebo sociálními dávkami v konkrétních individuálních případech, tvorbou a distribucí tématických informačních brožurek a letáků a tématickými setkáváními usilujeme o osamostatňování účastníků subprojektových aktivit, o zvyšování jejich sebevědomí a jistoty při řešení problémů, se kterými se potýkají.

Registrační číslo: 73-BG-020
Žadatel – název organizace: Občanské sdružení NA CESTĚ
Název sub-projektu: Cesty k rozvoji a růstu
Schválená částka: 1 230 261 Kč
Anotace sub-projektu:
Cílem projektu Cesty k rozvoji a růstu je rozšíření poskytovaných služeb sociální prevence pro osoby ohrožené sociálním vyloučením o službu následné péče a posílení kapacity a stabilizace Občanského sdružení NA CESTĚ.  V rámci projektu hodláme nabídnout novou službu uživatelům NZDM a dalším zejména duševně nemocným osobám po návratu z léčení. Dále chceme realizovat podnikatelský záměr rozvozu svačinek a posílit interní kapacity organizace efektivním nastavením fundraisingu.

Registrační číslo: 73-BG-022
Žadatel – název organizace: Darmoděj o.s.
Název sub-projektu: Napříč regiony
Místo realizace – okres, kraj: Kroměříž, ZL
Schválená částka: 1 169 257 Kč
Anotace sub-projektu:
Vytvoření ambulantní části doléčovacího centra v Kroměříži. V oblasti Kroměřížska následná péče pro osoby závislé na návykových látkách chybí. Cílem sub-projektu je zajištění prostor pro ambulanci doléčovacího centra, vybavení ambulance, personální obsazení stanovených a potřebných pracovních pozic a následné provozování služby pro klienty z cílové skupiny. Tím bude dosaženo postupné resocializace osob závislých na návykových látkách po dokončení léčby závislosti. Propojení služeb, určených uživatelům návykových látek, státního a nestátního sektoru.

Registrační číslo: 73-BG-023
Žadatel – název organizace: Občanské sdružení ROMODROM
Název sub-projektu: Z ghetta na dobrou adresu
Místo realizace – okres, kraj: Karviná, MSK
Schválená částka: 611 351 Kč
Anotace sub-projektu:
Zvýšení úrovně bydlení rodin ohrožených soc. vyloučením v okrese Karviná. Lepší bydlení během projektu získá min. 8 rodin, pod dobu udržitelnosti dalších 18, celkem 26.

Registrační číslo: 73-BG-043
Žadatel – název organizace: Charita Ostrava
Název sub-projektu: Bezpečné místo pro děti a mládež
Schválená částka: 1 240 602 Kč
Anotace sub-projektu:
Cílem projektu je rozvoj činností Charitního střediska Michala Magone – nízkoprahového zařízení pro děti a mládež, které se budou zaměřovat na klubové aktivity zejména pro mladé lidi. Součástí projektu je rovněž zajištění bezpečného prostoru pro děti a mládež, docházející do nízkoprahového centra, a to prostřednictvím výměny oken v celém objektu. Okna jsou v současné době ve špatném technickém stavu a mohou ohrozit zdraví dětí (zima, vypadnutí skla).

Prioritní oblast Problematika životního prostředí

Registrační číslo: 73-BG-057
Žadatel – název organizace: Vzdělávací a informační středisko Bílé Karpaty o.p.s.
Název sub-projektu: Interpretace místního dědictví v CHKO Bílé Karpaty
Místo realizace – okres, kraj: Zlín, ZL
Schválená částka: 1 113 300 Kč
Anotace sub-projektu:
Projekt je zaměřen na zvyšování kvality poskytovaných služeb v oblasti živé a neživé interpretace místního dědictví v CHKO Bílé Karpaty ve Zlínském kraji. V rámci projektu vznikne Centrum pro interpretaci místního dědictví, jehož hlavním cílem je koordinace interpretačních aktivit, vzdělávání realizátorů interpretace prostřednictvím kurzů pro průvodce, benchmarkingů a dílen v oblasti neživé interpretace, organizace pravidelných setkání interpretátorů za účelem síťování, sdílení inspirace a koncepční práce s Interpretačním plánem CHKO Bílé Karpaty a nabídka odborných konzultací.

Registrační číslo: 73-BG-058
Žadatel – název organizace: ČSOP Salamandr
Název sub-projektu: Lidé pro přírodu Beskyd
Schválená částka: 1 347 321 Kč
Anotace sub-projektu:
Projekt prostřednictvím vybraných komunikačních kanálů zlepšuje přístupnost informací o přírodě Beskyd a její ochraně pro veřejnost - obyvatele a návštěvníky. Pro informování jsou použity různé formy, které mají vést ke zvětšení nabídky informací, jejich aktivnímu vyhledávání ze stran příjemců a k jejich zapojení: rozšíření a propagace webového portálu a fotosoutěže, nabídka materiálů pro návštěvníky. Projekt zároveň pomocí vybudování systému dobrovolnictví přispívá k udržitelnosti činností organizace.

Registrační číslo: 73-BG-067
Žadatel – název organizace: Frank Bold Society
Název sub-projektu: Podporou aktivního občanství k ochraně životního prostředí
Schválená částka: 1 268 072 Kč
Anotace sub-projektu:
Základní myšlenkou a cílem projektu je zajištění ochrany životního prostředí pomocí podpory aktivního občanství v dotčených regionech. Jeho hlavními nástroji jsou právní osvěta občanů a rozšiřování povědomí o možnostech veřejnosti zapojovat se do environmentálního rozhodování a veřejných záležitostí a současně motivace lidí k takovému „zapojení se“, navazující právní poradenství občanům, systematická právní a odborná podpora lokálních iniciativ aktivně řešících kauzy veřejného zájmu a související práce s mladými studenty práv - jejich vtažení do pomoci občanům v regionech a vedení k hodnotám.

Registrační číslo: 73-BG-074
Žadatel – název organizace: Síť ekologických poraden
Název sub-projektu: Rozvoj distančního vzdělávání ekoporadců
Schválená částka: 756 481 Kč
Anotace sub-projektu:
Celkově si sub-projekt klade za cíl přispět k rozvíjení funkčního systému pro poskytování dostupných kvalifikovaných služeb environmentálního poradenství pro veřejnost v Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji. Konkrétně se sub-projekt zaměřuje na vytvoření a poskytnutí nástrojů pro metodickou a informační podporu ekoporaden prostřednictvím rozšíření vzdělávacího programu o distanční formu. Organizace tak získají cenný zdroj aktuálních informací bez nutnosti finančních i časových nákladů na dopravu.
Cílem sub-projektu je i podpora spolupráce mezi poradnami, zviditelnění poradenství a jeho metod dalším institucím v rámci propagace ekoporadenství. Z interního pohledu bude žadatel reagovat na cíle Strategického plánu STEP - vytvoření funkčního metodického centra pro ekoporadce a propagace ekoporadenství včetně STEP s cílem získávání nových členů.

Registrační číslo: 73-BG-079
Žadatel – název organizace: Líska - občanské sdružení pro environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu ve Zlínském kraji
Název sub-projektu: POCTIVĚ VYROBENÉ - podpora udržitelné místní ekonomiky ve Zlínském kraji
Schválená částka: 1 341 826 Kč
Anotace sub-projektu:
Projekt je zaměřený na zvýšení spolupráce a povědomí při posilování místní ekonomiky na území Zlínského kraje, a to prostřednictvím užší spolupráce s řemeslníky, drobnými výrobci a zemědělci, zvyšováním jejich znalostí a dovedností v oblasti udržitelného a "zeleného" marketingu, podpora jejich vzájemné spolupráce a koordinace aktivit vedoucích ke zvýšení povědomí a vyššímu zájmu o lokální (regionální) výrobky u veřejnosti. Projekt má též přispět k posilování stability Lísky jako organizace s posláním koordinovat a vytvářet sítě spolupráce v oblasti udržitelného rozvoje, vzdělávání a osvěty.

Žadatel - název organizace Název žádosti Registrační číslo Výsledek hodnocení
AGARTA Mobilní testovací a poradenské centrum 73-BG-021 vyřazen z formálních důvodů nebo pro neoprávněnost
Agentura Slunce, o. p. s. DPS Zlaté slunce - otevření integrační kavárny 73-BG-015 vyřazen z formálních důvodů nebo pro neoprávněnost
Amelie, o.s. Vzdělávací moduly pro osoby s onkologickým onemocněním ve fázi po diagnóze a po ukončení léčby a také pro jejich blízké 73-BG-048 vyřazen z formálních důvodů nebo pro neoprávněnost