Hlasujte pro zelenou střechu roku

Do sedmého ročníku soutěže Zelená střecha roku se přihlásilo rekordních dvacet jedna objektů se zelenými střechami.

Aktuálně je možné si soutěžící díla prohlédnout na webové stránce www.zelenastrecharoku.cz. Kromě fotografií zde mohou zájemci získat informace o tvůrcích zelených střech a použitých technologiích a také přidělit své hlasy jedné či několika zeleným střechám a ovlivnit tak, které dílo v letošním roce získá Cenu veřejnosti v soutěži Zelená střecha roku.

Hlasujte pro nejlepší zelenou střechu nyní

Kdo obsadí pomyslné stupně vítězů, rozhodnou vedle veřejnosti také členové odborné poroty, kteří si přihlášené zelené střechy prohlédnou ve dnech 16.–18. června. Navštíví šest soukromých zelených střech a patnáct veřejných objektů se střechami pokrytými vegetací.

strecha01.jpg

V kategorii Veřejná zelená střecha jsou přihlášeny především budovy v Praze a Brně, ale porota zavítá i do Litoměřic, Slavkova, Vizovic a Ostravy.

strecha02.jpg

V soutěži jsou zastoupeny administrativní budovy, obytné komplexy, univerzitní objekt, výrobní hala, vodojem i budova, která původně sloužila jako český pavilon na výstavě EXPO 2015.

Výsledky soutěže, kterou vyhlašuje Sekce Zelené střechy při Svazu zakládání a údržby zeleně budou slavnostně vyhlášeny 10. září 2020 v Praze u příležitosti konference Zelené střechy - vize budoucnosti.

strecha04.jpg