Jak na zdravou a živou krajinu

Unikátní seminář a poradenství pro obce.

Připravujeme pro vás nové termíny

Provedeme vás změnou krajiny vaší obce

Obce jsou významnými vlastníky zemědělské půdy. Mají tak klíč k řešení neuspokojivého stavu zemědělské krajiny ve svých katastrech.

Obecní pozemky jsou většinou propachtovávany jako orná půda. Mnohé z nich jsou historickými polními cestami, které byly rozorány. Další parcely mohou tvořit neprodukční plochy, jejichž primárním cílem je zajištění ekologické stability krajiny a kvalitního životního prostředí pro občany.

Seminář Jak na zdravou a živou krajinu

Komu a v čem pomáháme

Jste starosta, místostarosta, člen zastupitelstva anebo úředník zodpovědný za majetek obce nebo životní prostředí? Máte zájem o zlepšení stavu zemědělské krajiny ve svém katastru? Nevíte jak začít a kde získat potřebné informace a finance? Jestli jste na všechny 3 otázky odpověděli ANO, máme pro Vás řešení.

Připravili jsme pro Vás půldenní online seminář:

- Zorientujete se v problematice.
- Na konkrétních řešeních uvidíte, jak může Vaše obec nakládat s obecními pozemky v extravilánu.
- Seznámíte se s možnostmi financování těchto opatření z dotačních programů, které nevyžadují žádnou finanční spoluúčast obce.

Připravujeme pro vás nové termíny

"Seminář nám pomohl zhodnotit možnosti obnovy krajiny v katastru. Díky tomu víme, jak se posunout od záměrů k jejich realizaci a jak přitom včas reagovat a získat další potřebné informace." Vladimír Kořen, starosta Říčan
Martin Smetana, Farma Blatnička

Nenecháme vás v tom!

Dobře z naší zkušenosti víme, že každá obec má svá specifika.

V ceně semináře je proto zahrnuta možnost individuální bezplatné konzultace v rozsahu 2 hodin.

V rámci ní můžete nad mapou svého katastru probrat konkrétní možnosti s Martinem Smetanou, expertem pro adaptační opatření v krajině a vítězem soutěže Adapterra Awards 2019 v kategorii Volná krajina.

Cena za seminář je 1950,- Kč/obec. Další účastníci z jedné obce, jednoho úřadu, se mohou připojit zdarma. Cena je včetně DPH 21 %

Kdo se o projekt stará

Martin Smetana

Expert pro adaptační opatření v krajině
Martin Ander

Vedoucí programu Adapterra

Registrujte se

Napíšeme vám o nových termínech!

Sídlo Nadace partnerství

Údolní 33