Kolínsko: Děti v Tuklatech namalovaly pro obyvatele lavičky

Tuklaty (20. června 2013) – Na škole v Tuklatech je co slavit. Během jediného roku proměnili svou zahradu v příjemný přírodní i hravý prostor, který navíc zpřístupní veřejnosti. Slavnostně jej otevřou v pondělí 24. června. V programu Škola pro udržitelný život, který je společným programem Nadace Partnerství a Střediska ekologické výchovy SEVER, se škole podařilo získat finanční podporu a rozmístit na zahradě 10 laviček, které namalovaly samotné děti.

Základní škola v Tuklatech připravila na pondělí od 15 hodin zajímavý program: Návštěvníci si budou moci prohlédnout zahradu, která se během letošního roku změnila k nepoznání. Žáci poukážou na největší novinky a slavnostně předají zahradu obyvatelům k užívání. Poté si mohou všichni prohlédnout školu a popovídat si s paní ředitelkou. Sportovci si můžou zahrát stolní tenis, malou kopanou, basketbal nebo si zaskákat na trampolíně. Účast přislíbil také starosta Petr Jenšovský, zástupci Ministerstva životního prostředí a programu Škola pro udržitelný život.

Kontakt:
Zuzana Eliška Veselá, Nadace Partnerství, zuzana.vesela@nap.cz, 515 903 139
Anna Čtvrtníková, Středisko ekologické výchovy SEVER, anna.ctvrtnikova@ekologickavychova.cz
Ludmila Plesná, ZŠ Tuklaty, zstuklaty@seznam.cz, 608 263 411

Více informací o programu a projektech na www.skolaprozivot.cz a www.databaze.skolaprozivot.cz.