Naposledy diplomaticky v Brně: šetrné hospodaření s vodou a větrná Turbulence

Brno (17. června 2013) – V pondělí 17. června navštívila brněnskou Otevřenou zahradu Nadace Partnerství velvyslankyně Velké Británie Sian McLeod se svým manželem, ředitelem Britské obchodní komory. Jednalo se o její poslední diplomatickou misi v Brně před odjezdem z ČR na další místo diplomatického působiště.

Otevřenou zahradou provedl paní velvyslankyni ředitel Nadace Partnerství Miroslav Kundrata: „S paní velvyslankyní Sian McLeod jsme spolupracovali po celou dobu jejího působení v České republice, např. také na přípravě návštěvy prince Charlese v roce 2010,“ uvádí ředitel Nadace Partnerství Miroslav Kundrata.

Sian McLeod si prohlédla Otevřenou zahradu, ocenila především šetrné hospodaření s vodou v celém areálu. Původně Sian McLeod vystudovala hudbu (hru na housle) – s jejím opravdovým nadšením se tak v zahradě setkal také nově instalovaný větrný nástroj nazvaný Turbulence: „Chtěla bych jej mít doma,“ usmála se.

Z Otevřené zahrady poté zamířila na Špilberk, kde v pondělí - výjimečně v Brně - probíhá oslava narozenin královny.
Netradiční nástroj Turbulence, který rozeznívá vítr, bude v Otevřené zahradě k vidění a slyšení do konce července.  Jeho autorem je Jiří Suchánek, instalace Turbulence proběhla v neděli 16. června v rámci festivalu Expozice nové hudby.

Více o velvyslankyni Sian McLeod - její blog na rozloučenou.