TZ: Bylinková dílna učí vyrábět přírodní kosmetiku

Poslední letošní bylinková dílna v Otevřené zahradě potěší i muže.
Brno (21. července 2015) – Bylinkové dílny, dětské příměstské tábory, swingové večery nebo Víno z blízka. To je jen stručný výčet letního dění v areálu Otevřená zahrada Nadace Partnerství na Údolní ulici.

Otakar má svátek

Bylinkové dílny začaly lektorky z Nadace Partnerství připravovat už v loňském roce. Letos je poprvé nabídly dospělé veřejnosti a úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. Ve středu 26. srpna proběhne poslední letní dílna nesoucí název „Otakar má svátek“.

Na bylinkové dílně na konci prázdnin budeme vyrábět pleťovou a tělovou kosmetiku nejen pro ženy, ale i pro muže! Na tuto dílnu jsme zařadily i výrobu vody po holení,“ uvedla lektorka Hana Zuchnická.

Bylinkové dílny v Otevřené zahradě jsou zaměřeny na praktické využití léčivých rostlin při výrobě kosmetiky. Z bylinek vypěstovaných v Boromejské zahradě (součást areálu Otevřená zahrada), z přírodních olejů a dalších komponent si účastníci kurzu vyrobí vlastní kosmetické přípravky, které si odnesou v dárkovém balení domů. Dílny probíhají i za deštivého počasí v zastřešené letní učebně nebo v interiéru pasivního domu Nadace Partnerství.

Objevte radost z čisté krásy

Bylinkové dílny připravily Hana Zuchnická a Helena Peřinová z Nadace Partnerství. Tvůrčí dvojice je silná ve spojení Hančina odborného profilu zahradnice a Helenina experimentálního přístupu. Oběma je navíc společná láska k přírodě a chuť společně tvořit. Radost, s kterou pracují, přenáší i na další lidi.

Přijďte se podívat a zažít potěšení z výroby vlastního krému, balzámu nebo šamponu, navíc z bylinek, které si sami nasbíráte. K ocenění je i vysoká kvalita kosmetických přípravků. A navíc – všechny suroviny jsou zblízka, při svém krášlení se chováte šetrně i k životnímu prostředí,“ zve do Otevřené zahrady Helena Peřinová.

Kromě zasvěcování do tajů bylinek jsou pro účastníky dílen připraveny také komentované prohlídky Boromejské zahrady, která byla slavnostně otevřena za účasti sester Boromejek 14. června 2015.