TZ: Do Otevřené zahrady se opět po roce valí dýně

V neděli 11. října se v Otevřené zahradě na Údolní 33 uskuteční třetí ročník Dýňové slavnosti.
Soutěž o nejlepší dýňový koláč

Nabitý program pro děti i dospělé začne v 11 hodin. Návštěvníci si mohou zakoupit dýni a v připravených výtvarných dílnách si ji vyřezat. Každý „dýňový bubák“ pak může soutěžit a vyhrát jednu ze zajímavých cen. Dalším lákadlem je oblíbená soutěž o nejlepší dýňový koláč. A jak taková soutěž funguje?

Soutěžící se registrují do 5. října na monika.urbaskova@nap.cz a v den slavnosti pak poskytnou koláč k degustacím. Dle uplynulých ročníků účastníci slavnosti hodnotí nejen chuť, ale i vzhled, případně originalitu. Hlasováním vyberou ten nejlepší a jeho autor získá multifunkční mixér v barvě dýně. Loni byla laťka nasazená hodně vysoko, tak jsme zvědaví, co přinese letošní ročník!“ prozradil Roman Truksa z pořádající Nadace Partnerství.

Živá hudba i dýňové dobroty

Během dne budou probíhat aktivity pro děti nejen na stanovištích výukové zahrady čtyř živlů, ukázky moštování a hudební vystoupení kapely Tranzan. Své umění předvede i hráčka na ukulele. Chybět nebudou dýňové pokrmy a moravské víno. Program bude probíhat i na pozemku v červnu zpřístupněné Boromejské zahrady.

Dýňovou slavnost pořádá Nadace Partnerství s finanční podporou Ministerstva životního prostředí - Fondu environmentální odbornosti Programu švýcarsko-české spolupráce.

Kontakt pro média: Monika Urbášková, PR, 773 775 484, monika.urbaskova@nap.cz
Více o Otevřené zahradě: www.otevrenazahrada.cz
Klikni a daruj: Boromejská zahrada si zaslouží naši péči