TZ: Otto Placht představí v Otevřené zahradě své obrazy

V pondělí 14. září v 18 hodin se v Otevřené zahradě Nadace Partnerství uskuteční rovnou dvojitá vernisáž. Svou tvorbu představí nejen známý malíř Otto Placht, ale také sochař Radim Hanke.

Vernisáži bude v 17.00 hodin předcházet komentovaná prohlídka historicky významné Boromejské zahrady, která byla slavnostně otevřena v červnu letošního roku. Součástí vernisáže bude i hudba v podání DJ Liquida A a vinný welcome drink.

Plachtova výstava maleb a kreseb je prodejní a potrvá v Otevřené zahradě na Údolní až do konce listopadu. Socha Radima Hankeho bude v Otevřené zahradě k vidění do konce října, kdy v areálu skončí sezona 2015. Výstavy a vernisáže v Otevřené zahradě pořádá Nadace Partnerství ve spolupráci s Domem umění města Brna.

Účast na pondělní vernisáži přislíbil i samotný autor obrazů, malíř Otto Placht. Čehož si opravdu vážíme, protože pan Placht žije v Praze a Amazonii,“ uvedl vedoucí projektu Otevřená zahrada Roman Truksa.

Galerie Otevřená zahrada

Galerie se nachází ve vnitřních prostorách Otevřené zahrady v centru Brna, na Údolní ulici. Zprovozněna byla v listopadu 2013 a za tu dobu se v ní vystřídalo na 13 umělců. Vystavená díla jsou k vidění i ke koupi každý všední den mezi 9. a 18. hodinou. Krom obrazů či velkoformátových fotografií zdobí od dubna do října venkovní areál i sochy.