TZ: V Otevřené zahradě se uskuteční Salon výtvarného umění

V pondělí 23. listopadu se v Otevřené zahradě uskuteční předvánoční Salon výtvarného umění.
Jedná se o vernisáž obrazů osmi významných, nejen jihomoravských umělců, které vybrala kurátorka Jana Vránová z Domu umění města Brna.

Vystavená díla jsou určena nejen ke zhlédnutí, ale také k prodeji. Výtěžek přispěje k obnově původní Boromejské zahrady a vybudování městské minifarmy.

Vernisáž doplní svým vystoupením Petr Pomkla, první flétnista Filharmonie Brno a orchestru Czech Virtuosi, a přední koncertní kytaristka Marie Hovorková.

„Všechna díla budou v prostorách Galerie Otevřená zahrada na Údolní k vidění i ke koupi až do 22. ledna 2016, a to od pondělí do pátku mezi 9. a 18. hodinou,“ uvedl Roman Truksa z Nadace Partnerství. Výstava se koná v rámci galerijního programu Nadace Partnerství a Domu umění města Brna.

Vystavující umělci:

Pavla Dvorská-Hochmannová ● Zdeněk Halla ● Tomáš Hlavenka ● Jana Hlavenková Prekopová ● Václav Houf ● Lena Knilli ● Pavel Navrátil ● Libor Veselý

Umění přispěje k obnově historické zahrady

Výtěžek z prodaných obrazů poputuje na rozšíření areálu Otevřené zahrady o městskou minifarmu. Cílem je vrátit život bývalým měšťanským zahradám, které jsou dnes ve vlastnictví Kongregace Milosrdných sester sv. Karla Boromejského, ale nejsou peníze na jejich rekonstrukci. Pomozte nám vytvořit ve svahu pod Špilberkem městskou farmu.

Kontakt pro média: Monika Urbášková, PR, 773 775 484, monika.urbaskova@nap.cz
Více o Otevřené zahradě: www.otevrenazahrada.cz
Více o rozšíření areálu: Era pomáhá regionům
Více o Domu umění města Brna: www.dum-umeni.cz