O podporu mohou žádat obce, školy, spolky nebo církve. Grantový program Sázíme budoucnost nabízí pokrytí nákladů na výsadbu, péči o stromy, odborný dohled nebo finance na nezbytný materiál, nářadí či dopravu. Podmínkou je, že stromy a keře vysadí místní dobrovolníci, kteří budou o novou zeleň pečovat následujících 5 let.

Za každého Čecha a Češku jeden strom, to je cíl iniciativy Sázíme budoucnost, která spojuje a podporuje všechny, kdo sází stromy. V letošním roce budeme rozdělovat rekordních 2,5 milionu korun na výsadby. Za 30 let fungování Nadace Partnerství podpořila 3 663 projektů a komunit částkou 441,5 milionu korun,komentuje Petr Kazda, ředitel Nadace Partnerství.

Nespresso podpoří stromy

Více stromů poroste díky značce Nespresso, která se stala dlouhodobým partnerem iniciativy Sázíme budoucnost. Do podpory podzimních výsadeb vloží 1 milion Kč.

Otázka environmentálních témat a udržitelnosti je pro nás v Nespresso klíčová. Chceme našim klientům a všem milovníkům kávy ukázat, že pozitivní změny se dají uskutečňovat nejen na druhém konci planety, ale i tam, kde žijeme. Tímto projektem navazujeme na každoroční tuzemské aktivity spojené s udržitelností, jako bylo kolo Festka z recyklovaného hliníku nebo limitované edice ikonického nožíku Rybička z našich kapslí,říká Andrea Petrová, marketingová manažerka Nespresso.