Aid for Moravia

Moravia ready for climate change

Help us with the long-term renewal of the South Moravia region, let's make Moravia resilient to climate change. Thanks to your help, we will give residents back their front gardens, pilgrims and cyclists their shady avenues, farmers and wildlife their draws and windbreaks, bees and butterflies their meadows.

Help us

What we want to recover

No one can prepare you for a tornado. But with your support, we can help damaged municipalities of the South Moravia to be better prepared for heat, drought, winds and flooding. Every crown you give will be supported by additional donations from private companies.

NEW HOUSES NEED TREES

LET'S MAKE MORAVIA GREEN AGAIN

Total damage in the region is estimated at CZK 16 billion.

Jak pomáháme

Sami jsme si spalující letní žár opakovaně vyzkoušeli, když jsme vyjeli jako dobrovolníci místním pomáhat s odklízením trosek.

Moje sestra Lenka bydlí v Hruškách, jejich dům poničilo tornádo. Dům postupně opravujeme, ale kolem zůstaly jen pahýly stromů. Domy bez stromů nedávají smysl, ani pocit domova,říká Markéta Fučíková, rodačka z Hrušek a finanční ředitelka Nadace Partnerství.

Markéta se už 20 let stará, aby naše granty mířily tam, kde jsou nejvíce potřeba. Nyní sama a její rodina, stejně jako stovky dalších, potřebuje pomoc.

Pomozte nám

Tornádo zničilo i několik desítek hektarů vinohradů.
Co chceme

Aby každý nový i opravený dům v postižených obcích měl novou předzahrádku nebo zahradu.

Aby poškozené vesnice a města mohly tento podzim obnovit alespoň 50 % zničené zeleně.

Aby alespoň 20 % nových budov šetřilo energie a bylo šetrných k životnímu prostředí.

Kolik to stojí

• Jedna alej o 100 vzrostlých lípách přijde na 250 tisíc korun
  • Jedno ošetření poničeného stromu profesionálem přijde dle vzrůstu stromu až na 30 tisíc korun
  • Jedna architektonická studie na novou šetrnou budovu přijde na 150 tisíc korun

Proč právě teď?

Stromy se mohou sázet jen v deštivých měsících jako je říjen a listopad, aby neuschly. Pomozte nám vysbírat do konce září tolik peněz, aby se již na podzim mohlo sázet a lépe žilo už napřesrok.

523 CZK

Animal feed in the Open Gardens

Every day we take care of dozens of animals in our Open Gardens, which serves children as a practical example of a city mini-farm. Thanks to your contribution of 523 crowns, we can feed our sheep every month.

PARTNERSHIP FOUNDATION MAIN OFFICE

Údolní 33