Juraj Flamik

gsm: (+420) 606 763 117
e-mail: juraj.flamik@nap.cz

Daniel Mourek
koordinátor Labské stezky, EuroVelo a mezinárodních projektů, viceprezident Evropské cyklistické federace
tel.: (+420) 736 747 361
e-mail: daniel.mourek@nap.cz

19.-27.5. 2017 Týden na kole

Propagační jízda na trase Vyšší Brod – Schlosshof.
Propagační jízda proběhla v dnech 19.-27.5. za účasti 30 členného pelotonu podle plánovaného itineráře. Skupina cyklistů ujela 570km, výškové převýšení trasy bylo téměř 6000m. Na trase se uskutečnilo 12 setkání s lokálními partnery a 10 návštěv turistických cílů v koridoru Zeleného pásu. Z cesty byla pořízena foto a video dokumentace, po zpracování zde budu zveřejněné. Propagační jízda byla názornou ukázkou historického a přírodního bohatství trasy EuroVelo 13 a Evropského Zeleného pásu, od unikátních historických objektů a areálů, přes místa současné interpretace politických dějin tohoto koridoru až po přírodně hodnotní lokality nebo vesnickou architekturu. Jízda současně umožnila srovnání kvality služeb na české a rakouské straně a průzkum technického stavu trasu v celé projeté délce ze sedla kola.

Itinerář jízdy (pdf)
Radtour Programm

Výzva k účasti (pdf)
Přihlašovací formulář (on-line)