Veletrhy GO a REGIONTOUR potrvají od čtvrtka 15. ledna do neděle 18. ledna. Prezentuje se zde 983 vystavujících firem z 22 zemí. Stánek naší nadace s projekty šetrné turistiky najdete v pavilonu P stánek 006, naše certifikace služeb pro cyklisty Cyklisté vítáni je pak součástí stánku České centrály cestovního ruchu (pavilon P, stánek 062).

Velkou cenu cestovního ruchu získaly sklepní uličky.

Na závěr prvního dne veletrhů GO&REGIONTOUR v Brně byla slavnostně předána ocenění v osmém ročníku soutěže Velká cena cestovního ruchu. V kategorii Nejlepší turistický produkt zůstalo ocenění na jihu Moravy. Vítězství porota přisoudila Centrále cestovního ruchu – Jižní Morava za projekt Otevřené sklepní uličky vyprávějí příběhy, na kterém spolupracoval i náš kolega z nadace Juraj Flamik (mimo jiné i ředitel Festivalu otevřených sklepů a Vína z blízka). Ocenění si podle porotců tento produkt zaslouží za to, jakým způsobem využívá trendu a popularity vína a vinařské turistiky a dává vínu a místům příběhy, čímž zároveň významně podporuje podnikatelský sektor v regionu. Produktu se navíc dostalo i speciální ceny společnosti Veletrhy Brno. Gratulujeme CCRJM!