Částkou 250 Kč (u pražských běhů) a 100 Kč (u regionálních běhů) přispějete na kampaň na podzimní výsadby stromů.

Děkujeme!

Registrace na www.runczech.com

Závodníci z celého světa běhají pro stromy již třináct let. Staňte se také stromoběžci

Stovky účastníků závodů RunCzech se už od roku 2005 zapojují a finančně podporují projekt Nadace Partnerství „Běžím pro stromy“. Díky němu se za čtrnáct let podařilo vysadit přes tři tisíce stromů a keřů. Kdyby se všechny tyto dřeviny vysázely do jedné řady, vytvořily by alej dlouhou 24 kilometrů. Během loňské sezóny se navíce běhalo na oslavu vzniku samostatné republiky pro Stromy svobody.

Tak zvaní „stromoběžci“, tedy závodníci podporující charitativní projekty, v tomto roce podpořili v rámci osmi mezinárodních závodů výsadbu stromů do krajiny částkou bezmála 150 tisíc korun. Příspěvky celkově putovaly od 970 běžců, někteří z nich se k podpoře Nadace Partnerství přidávají opakovaně.

Jedním z maratonců, kteří se do projektu „Běžím pro stromy“ dlouhodobě zapojují a při registraci na jednotlivé závody finančně přispívají na výsadby, je i Richard Koula z Prahy, který svou motivaci popisuje takto: „Když jsem začal běhat závody RunCzech, přišla mi podpora výsadby stromů jako perfektní doplněk. Považuji za přirozené, že pomohu výsadbě dalších stromů. Chci zanechat něco hezkého příštím generacím, tak jako spoustu alejí, lesů a stromů zasadily generace před námi.“