19.11.2018

Pod Řípem vyrostlo sto lip k ukončení kampaně Stromy svobody

Sto Lip svobody dnes vyrostlo u obce Mnetěš, aby na dohled od hory Říp v symbolické datum nově nabyté svobody vytvořilo Alej Svobody. V rámci vyvrcholení celoroční kampaně Stromy svobody 1918-2018 organizované Nadací Partnerství jí společně vysázelo na tři sta lidí.

8.11.2018

Z šestnácti sester zůstala jediná. Strom roku 2018 slaví stovku

Vítězkou letošního ročníku ankety Strom roku pořádané Nadací Partnerství se stala Lípa svobody z Velkých Opatovic na Blanensku. Od zasazení tak zvané „Zádvorské lepy“ uplyne přesně sto let. Až nyní se postupně odkrývá její příběh spolu se vzácnými dobovými fotografiemi, které vypráví nejen historii jednoho stromu a městečka, ale celých československých dějin 20. století.

30.10.2018

Na oslavu vzniku republiky lidé vysázeli přes 2 200 nových Stromů svobody ve 13 zemích

Čechy a Slováky zasáhla Stromománie. Do vyvrcholení celoroční kampaně Nadace Partnerství Stromy svobody 1918-2018 se zapojily tisíce lidí. Oslavily tak letošní sté výročí československé státnosti výsadbou jubilejních stromů. Tyto stromy budou růst na celkem 855 místech v nejméně 13 zemích světa.

Výsadby jabloní: Příroda do města – Osvěž město jablky

Výsadby jabloní v rámci projektu Příroda do města – Osvěž město jablky

17.9.2018

Instalovali jsme první totem v Praze.

Naše nadace instalovala v Praze zbrusu nový sčítač cyklistů a pěších, který pomůže lepšímu mapování potřeb bezmotorové dopravy.

25.10.2018

Konference Třebíči přinesla náměty, jak podpořit mobilitu ve městech

V Třebíči 4. a 5. října 2018 probíhala konference Akademie městské mobility.

16.10.2018

Do konce října lze žádat o podporu v Zelených oázách

Až do 31. října může veřejnost v grantovém programu Zelené oázy Nadace Partnerství a společnosti MOL ČR získat až 140 tisíc korun.