20.9.2018

Našli jsme tři tisíce Stromů svobody. Nových výsadeb jsou v plánu stovky

Naše počitadlo projektu Stromy svobody 1918-2018 se zastavilo na čísle tři tisíce. Právě tolik stromů vysazených v posledních sta letech v rámci osmičkových roků a dalších jubileí se podařilo zmapovat díky zapojení stovek místních komunit z České republiky. Necelá třetina stromů pochází ze Slovenska.

12.9.2018

Měsíc dobročinné závěti startuje 13. září

Nadace Partnerství jako každoročně připojuje k iniciativě Koalice pro snadné dárcovství k Měsíci dobročinné závěti a ke Dni dárců. Mezinárodní den závětí 13. září lidem v desítkách zemí po celém světě připomene význam závěti a možnost věnování peněz, nemovitosti či cenných papírů dobročinné nebo veřejně prospěšné organizaci.

30.8.2018

Čtvrtý ročník grantového programu Zelené oázy startuje

Od 30. srpna je možné přihlašovat projekty do dalšího ročníku grantového programu Zelené oázy, který naše nadace vyhlašuje společně se společností MOL, Česká republika. Chceme pomoci vrátit zeleň a vodní prvky do měst a obcí, které pomáhají s adaptací na změny klimatu.

21.8.2018

Dvojice komunitních zahrad z Ústí nad Labem získala ocenění Zelená oáza roku

Letošní ocenění pro nejlepší projekty z programu Zelené oázy si odnášejí společně dva komunitní projekty z Ústí nad Labem.

2.8.2018

Arboristé pomáhají zachránit Stromy svobody

Nadace Partnerství ve spolupráci s osmnáctkou arboristů sponzorsky ošetřuje Stromy svobody.

Výsadby jabloní: Příroda do města – Osvěž město jablky

Výsadby jabloní v rámci projektu Příroda do města – Osvěž město jablky

17.9.2018

Instalovali jsme první totem v Praze.

Naše nadace instalovala v Praze zbrusu nový sčítač cyklistů a pěších, který pomůže lepšímu mapování potřeb bezmotorové dopravy.

3.9.2018

Finalisté Stromu roku zamíří na veletrh Green World

Od 6. do 7. září bude na brněnském výstavišti probíhat veletrh Green World. Můžete zde potkat i výstavu finalistů ankety Strom roku.