Otevřenou zahradu navštívila velvyslankyně Velké Británie Sian McLeod

V pondělí 17. června navštívila naši Otevřenou zahradu velvyslankyně Velké Británie Sian McLeod se svým manželem, ředitelem Britské obchodní komory. Jednalo se o její poslední diplomatickou misi v Brně před odjezdem z ČR na další místo diplomatického působiště.

S paní velvyslankyní Sian McLeod jsme v Nadaci Partnerství spolupracovali po celou dobu jejího působení v České republice, např. také na přípravě návštěvy prince Charlese v roce 2010.

Sian McLeod si prohlédla Otevřenou zahradu, ocenila především šetrné hospodaření s vodou v celém areálu. Původně Sian McLeod vystudovala hudbu (hru na housle) – s jejím opravdovým nadšením se tak v zahradě setkal také nově instalovaný větrný nástroj nazvaný Turbulence: „Chtěla bych jej mít doma,“ usmála se. Z Otevřené zahrady poté zamířila na Špilberk, kde v pondělí - výjimečně v Brně - probíhá oslava narozenin královny.

Netradiční nástroj Turbulence, který rozeznívá vítr, bude v Otevřené zahradě k vidění a slyšení do konce července.  Jeho autorem je Jiří Suchánek, instalace Turbulence proběhla v neděli 16. června v rámci festivalu Expozice nové hudby.

Více o velvyslankyni Sian McLeod  - její blog na rozloučenou

Děkujeme za spolupráci a přejeme mnoho sil a radosti na novém působišti!
Nadace Partnerství