Nadace Partnerství prostřednictvím Partnerství o.p.s. koordinuje zbrusu nový projekt s názvem RE public BRNO, jehož cílem je vytvoření a aktivizování sítě brněnských neziskovek, expertů, studentů a občanů, kteří mají zájem o veřejný prostor města Brna. Finančně ho podpořila Nadace VIA z prostředků fondu T-Mobile MLUVME SPOLU.

Co je cílem?
  • Chceme propojit rostoucí energii expertů, studentů, nevládních organizací i občanů Brna se zájmem o veřejný prostor!
  • Chceme navázat síť vztahů a akcí spojených společnou vizí brněnského veřejného prostoru!
  • Chceme dodat inspiraci a posilu sobě navzájem i místním politikům současným či budoucím!

Zúčastněné organizace, iniciativy i jednotlivci představí svou vizi pro brněnské veřejné prostory a ve společné diskusi budeme hledat klíčová témata i způsob, jak s nimi společně pohnout.

První fórum se uskuteční ve středu 6. listopadu 2013 v Otevřené zahradě Nadace Partnerství (Údolní 33, Brno) a vystoupí na něm:

• Nadace Partnerství / Robert Sedlák a Martin Nawrath
  • Brněnský urbanistický kroužek / Jakub Kořínek, Aleš Stuchlík
  • Hnutí Duha, místní skupina Brno / Lukáš Likavčan
  • Brno na kole / Michal Šindelář
  • 4AM Fórum pro architekturu a média / Šárka Svobodová, Roman Čerbák
  • Brnění / Matěj Hollan
  • Nesehnutí / Dejchej Brno / Hana Chalupská

Pozvánka ke stažení
Vstup je zdarma a vítán je každý.

Přidejte se k RE publice BRNO i na facebooku

Na první úvodní fórum bude navazovat série debat na vybraná klíčová témata doprovozená tematickými akcemi a happeningy v terénu. Projekt vyvrcholí v květnu 2014 Dnem města, společným festivalem ve veřejném prostoru. Během léta bude vytvořena finální verze Vize + Akce pro brněnský veřejný prostor, která bude následně předána uchazečům o zastupitelský mandát.