Cesty městy je klání realizovaných dopravních projektů zaměřených na zklidňování dopravy a zvyšování bezpečnosti jejích účastníků. Jejím cílem je zviditelnit a odměnit města a obce za realizaci kvalitních dopravních projektů, které se mohou stát inspirací pro ostatní

V základních kategoriích si ceny odnášejí města Čelákovice, Tábor a Nový Bydžov. Cenu generálního partnera soutěže, společnosti ŠKODA AUTO a.s., si odnáší jihomoravské Veselí nad Moravou. Cenu časopisu Moderní obec za celkový přínos pro zkvalitnění veřejných prostor získalo již v základní kategorii oceněné město Nový Bydžov. A konečně čestné uznání putuje do Hlavního města Prahy.

Přehled vítězných projektů:

Vítězové – základní kategorie

Hlavní ceny partnerů soutěže

Čestné uznání

Za třináct let trvání soutěže odborná porota zhodnotila téměř 400 přihlášených řešení a ocenila více než 75 projektů. Mezi vítězná řešení byly rozděleny finanční odměny v hodnotě přes 3,3 miliony korun.

Více informací o soutěži, přihlášených projektech a slavnostním vyhlášení vítězů na www.cestymesty.cz.