Otevřenou zahradu vybudovala a provozuje nezisková organizace Nadace Partnerství a slouží jako místo pro vzdělání i odpočinek pro širokou veřejnost i rodiny s dětmi. Během roku zde probíhá řada vzdělávacích akcí i slavností, areál je v sezóně denně otevřen bezplatně veřejnosti. Pro nejmenší děti chceme v letošním roce dobudovat zázemí pro hru a hravé vzdělávání. A právě to nám umožní projekt Globus Lepší svět, který nám věnuje 130 000 Kč.

Otevřená zahrada dětem

V rámci projektu  podpořeného z programu Globus Lepší svět 2019 vznikla v Otevřené zahradě část "Pidilidi" - přírodní zahrada pro nejmenší děti, které ještě neocení sofistikované vzdělávací prvky v Otevřené zahradě. Část je navržena tak, aby zde nejmenší děti mohly zažívat a poznávat přírodu prostřednictvím hry: během léta a podzimu 2019 zde vznikl habrový tunel, schovávačky, hmatový chodník pro rozvoj smyslů, cihlový záhon pro zkoumání teplomilných živočichů a hmyzu, špalkoviště, pískoviště i venkovní posezení.

Globus_logo_logotype-(1).png