Otevřenou zahradu vybudovala a provozuje nezisková organizace Nadace Partnerství a slouží jako místo pro vzdělání i odpočinek pro širokou veřejnost i rodiny s dětmi. Během roku zde probíhá řada vzdělávacích akcí i slavností, areál je v sezóně denně otevřen bezplatně veřejnosti. Pro nejmenší děti chceme v letošním roce dobudovat zázemí pro hru a hravé vzdělávání. A právě to nám umožní projekt Globus Lepší svět, který nám věnuje 130 000 Kč.

O projektu

Globus Lepší svět je dlouhodobý program, v rámci něhož i letos podpoříme 45 komunitních projektů. Novinkou tohoto ročníku je hlavní cena, kterou obdrží projekt s největším počtem hlasů.

O Otevřené zahradě

Otevřená zahrada je environmentální vzdělávací areál v centru Brna. Prostřednictvím výukových pasivních budov inspirujeme dospělé i děti jak šetřit vodu, energii, recyklovat a snižovat dopad na životní prostředí. Dětem se v přilehlé přírodní výukové zahradě s městskou minifarmou snažíme předávat lásku a pokoru k přírodě a zvířatům. Pro nejmenší děti, které ještě neocení sofistikované vzdělávací prvky v zahradě, bychom rádi dobudovali část, kde by i ony mohly zažívat a poznávat přírodu prostřednictvím hry: vytvořit zde chceme habrový tunel, schovávačky a altánek, hmyzí hotel, ptačí budky a krmítka, hmatový chodník pro rozvoj smyslů, cihlový záhon pro zkoumání teplomilných živočichů a hmyzu, špalkoviště, pískoviště i venkovní posezení.

Globus_logo_logotype-(1).png