Do Modrých hor

Třetí květnovou sobotu proběhne ve Velkých Pavlovicích a okolních Modrých Horách jeden z tradičních nejkrásnějších výletů seriálu Krajem vína po vinařských stezkách. Na kole nebo pěšky můžete putovat zvlněnou vinařskou krajinou s dalekými výhledy.

Akce je otevřená široké veřejnosti, zdatným sportovcům i rodinám s dětmi. Stačí přijít v sobotu 21. 5. 2022 mezi 9. a 11. hodinou na registrační místo v areálu Ekocentra Trkmanka ve Velkých Pavlovicích (mapa) a vyrazit na trasu.

Připraveny jsou 2 trasy pro cyklisty (43 km a 31 km) a jedna pro pěší (14 km) značené barevnými značkami. Na trase potkáte razítkovací místa v tradičních vinařských sklepech nebo u atraktivních turistických cílů. Putování povede přes Velké Pavlovice, Bořetice, Kobylí, Vrbici, Brumovice, Morkůvky a Boleradice.

Startovní balíček můžete koupit v předprodeji na e-shopu za 180 Kč nebo pak na místě za 250 Kč (předprodej končí ve čtvrtek před sobotní akcí). Děti do 15 let mají vstup zdarma. Balíček obsahuje degustační skleničku s nosičkou, startovní pas s mapou tras, zajištění doprovodného programu na trasách a v cíli a vyznačené dvě trasy pro cyklisty a jedna pro pěší.

Pokud na akci přijedete v letošním tričku soutěžní výzvy Do práce na kole 2022, získáte slevu 20 % na nákup startovního balíčku na místě. Slevu 20 % získáte také, pokud na startu ukážete platnou jízdenku IDS JMK nebo fakturu za celoroční předplatné časopisu Cykloturistika 2022 (fakturu na Vaše jméno). Slevy se nesčítají.