Záleží vám na místě, kde žijeme? Není vám lhostejné životní prostředí? Chcete podpořit aktivní komunity, lidi a organizace, které se starají o šetrný rozvoj české krajiny, měst i obcí? Pak jste na správném místě! Prostřednictvím Vašeho daru se stáváte součástí skupiny lidí, kteří se zapojují do ochrany životního prostředí a přispívají k rozvoji aktivních komunit lidí, kterým není jedno, v jakém prostředí žijí.

Na co a jak můžete přispět?

Sázejte stromy s Nadací Partnerství!

Každoročně na podzim pomáháme do krajiny a obcí sázet zhruba tisícovku stromů a keřů. Chcete, aby jich přibylo více? Přispějte na jejich výsadbu a ochranu s pomocí aplikace Daruj správně. Nebo přispívejte opakovaně zadáním trvalého příkazu na účet veřejné sbírky pro stromy.

Staňte se Stromoběžcem!

Běháte s RunCzech? Najděte si v  informacích pro dobroběžce Běžím pro stromy a připlaťte navíc k registraci 250 Kč (u pražských běhů), resp. 100 Kč (u oblastních běhů). Každoročně díky běžcům prosázíme cca 130-150 tis Kč. Děkujeme!

Anketa Strom roku

Celostátní anketu Strom roku pořádáme od roku 2002. Od té doby jsme obdrželi už celkem 1214 návrhů stromů a do finále postoupilo 156 stromů. Do zpoplatněného hlasování se zapojilo téměř 532 tisíc lidí a výtěžek putující na výsadbu a ochranu stromů byl více než 2,1 milionu korun. Anketou Strom roku chceme podpořit aktivní lidi v péči o stromy v jejich okolí. Zároveň chceme veřejnosti představit zajímavé stromy s příběhem, které jsou naším přírodním bohatstvím a zaslouží si pozornost.

Jak přispět? Anketu Strom roku podpoříte v samotném hlasování pomocí DMS nebo na on-line na příslušných stránkách anket, a to jen v době probíhajícího hlasování. Děkujeme vám!

Rozvoj Otevřené zahrady

Vzdělávací a poradenské centrum Otevřená zahrada vzniklo na místech kdysi nádherných měšťanských zahrad, které po druhé světové válce postupně chátraly. Od roku 2006 jim společně s našimi partnery a dobrovolníky vracíme nový život. Vybudovali jsme novou část se vzdělávacími prvky, stejně jako jsme obnovili i vedlejší tzv. Boromejskou zahradu, kde kromě komunitní zahrady můžete zažít městskou minifarmu. Váš dar nám pomůže rozvíjet Otevřenou zahradu o nové prvky, které z místa udělají opravdovou zelenou oázu v centru Brna.

Jak přispět? Rozvoj a údržbu Otevřené zahrady můžete podpořit prostřednictvím členství v Klubu přátel Otevřené zahrady nebo příspěvkem na transparentní účet veřejné sbírky pro Otevřenou zahradu. Děkujeme vám!

Podpořit nás můžete i přímo převodem na účet číslo 994404-0449065015/0800 nebo nám můžete pomoci svým odkazem, tedy v závěti. Děkujeme vám!

Chcete se dozvědět víc?

Kontaktujte Simonu Škarabelovou na e-mail simona.skrabelova@nap.cz, nebo jí zavolejte na 777 556 857. Ráda Vám zodpoví všechny Vaše dotazy.