V Brně sedá do práce na kole 2,5 tisíce lidí

Společně už odšlapali Masarykův okruh 42 tisíc krát.
Jubilejní 10. ročník květnové výzvy Do práce na kole se přehoupl do své druhé poloviny. V Brně, kde kampaň koordinuje Nadace Partnerství, se za první dva týdny zapojilo na 2,5 tisíce účastníků, kteří tentokrát nejen odšlapali, ale také odběhali a odchodili již přes 220 tisíc kilometrů.

Letos výjimečně s pozměněnými pravidly, aby se mohli zapojit i účastníci, kteří v květnu do práce necestují. Zapisovat svůj výkon tak lidé mohou i za domácí cvičení nebo bezmotorové cesty na nákup nebo na výlet. Za to mohou získat slevy u celkem tuctu brněnských partnerů nebo proměnit svůj výkon v pomoc hned třem dobročinným projektům.

16,5 tuny CO2 ušetřili Brnu účastníci kampaně

Už od prvního májového dne organizátoři také sledují výkony a snaží se o stimulaci změny stereotypů a životního stylu.

„Za první dva týdny bylo v moravské metropoli najeto, naběháno a zdoláno pěšky na 227 tisíc kilometrů. To odpovídá tomu, jako by lidé objeli 42 tisíc krát Masarykův okruh nebo vyběhli 75 tisíc krát nahoru a dolů cestu na Špilberk,“ vypočítává Hana Rárová.

DPNK_2020_MESTA_POCET_PRIHLASENYCH_GRAF-1024x656.png

Vyvrcholením kampaně bude závěrečný večírek v Otevřené zahradě Nadace Partnerství 18. června od 17 hodin.

Vedle vyhlášení výsledků a losování účastníků v tombole, je součástí programu také prezentace certifikace Cyklozaměstnavatelů. Kampaň chce totiž povzbudit nejen zaměstnance, ale také zaměstnavatele a odměnit ty, kteří se snaží poskytovat lepší podmínky pro cyklisty či běžce než ostatní.

vecirek_dpnk.jpg