re-Generátor

Způsob života naší společnosti potřebuje regeneraci. A novou generaci, která nás posune k větší udržitelnosti. Tak, jako již před více než čtvrt stoletím hlásal ekologický vizionář Josef Vavroušek. Pokračujeme v jeho odkazu: hledáme, podporujeme a propojujeme aktivní lidi, aby přinášeli a dokázali prosazovat odvážné vize a akce. Pro otevřenější společnost a kvalitní životní prostředí.

Podpoříme vás a vaše komunity

Každý aktivní člověk má sílu a potenciál změnit trajektorii nyní neudržitelného zacházení společnosti s životním prostředím. Proto Nadace Partnerství odstartovala program re-Generátor. V něm se propojují naše více jak 30leté zkušenosti podpory občanských iniciativ, vzdělávání, komunitního rozvoje, realizace projektů a mezinárodní výměny zkušeností. Můžeme podpořit i vaše plány a rozvoj vás i vašich komunit, skupin a organizací. Podívejte se, co nabízíme.

Sestry Výrovovy, vítězky ceny Ekozásek roku 2020

Climate Heroes – hlasy mladých pro udržitelný život

Intenzivní enviro vzdělávání pro mladé, exkurze, vlastní #ekovýzva, seberozvoj, mezinárodní přesah a inspirace.

Ve vzdělávacím programu se podíváme jak na kořeny problémů, tak i na potřebná a dostupná řešení. Skrz exkurze a setkání s enviro osobnostmi je uvidíš na vlastní oči! Nejvíc se člověk naučí vlastní prací. Proto vás budeme podporovat ve tvorbě, realizaci a reflexi vlastní ekovýzvy. A nejen my, lektoři, ale taky zbytek party Climate Heroes! V červenci tři z vás budou mít příležitost prezentovat své ekovýzvy mezi vrstevníky ze zahraničí a ucházet se o 400 EUR na podporu vlastního dalšího rozvoje.

Přihlašování otevřeno do 28. 2. 2022

Zjistit víc a přihlásit se

Hybatelé komunit

Nehledě na věk, Nadace Partnerství podpoří několik skupin nebo jednotlivců v regionech tak, aby mohli zlepšovat prostředí, ve kterém působí – to životní i společenské. Co nabízíme:

• konzultace a poradenství na míru
  • finance na rozjetí nebo pokrytí stávajících vybraných projektů, včetně tvé práce
  • vzdělávací akce zaměřené na zvyšování občanských superschopností

Chci se zapojit a získat víc informací

Rozvíjíme odkaz Josefa Vavrouška

Vavroušek byl hrdina! S odvahou přinášel a prosazoval vize směřující k více udržitelnému životu.

Jako student při expedici na pomoc nemocnici založené Albertem Schweitzerem v gabunském Lambaréné nebo jako první polistopadový ministr usilující o evropskou spolupráci při ochraně životního prostředí. Inspiruje nás jako zakladatel neziskové Společnosti pro trvale udržitelný život, ale také jako myslitel, strukturalista, horolezec a skvělý člověk.

Environmentální cenou Josefa Vavrouška Nadace Partnerství oceňuje ty, kteří navazují na jeho práci a odkaz a snaží se je podpořit v dalším působení. Buď mezi nimi!

Chci vědět více o soutěži

Registrujte se

(vždy je možné odběr odhlásit)
Odesláním formuláře souhlasím s podmínkami GDPR.

Kdo se o projekt stará

Donoři a mezinárodní spolupráce

EEA and Norway grants
The “Reclaim Our Civil Space!” project benefits from a 1,8 million € grant from Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation.
ROCS partners
The "Youth voice for sustainable living" project is part of the European Climate Initiative (EUKI) of the German Federal Ministry for the Environment, Nature Conservation and Nuclear Safety (BMU)
Nastavení

Sídlo Nadace partnerství